AB Pulse 4K dekodování Skylink CZ

Odpovědět
jarod72pm
Pokročilý
Pokročilý
Kontaktovat uživatele:

AB Pulse 4K dekodování Skylink CZ

Příspěvek od jarod72pm »

Dobrý den, mám tento přístroj protože mi odešel do křemíkového nebe po 3 letech VU+ Zero 4K .
Otestováno několik image ATV i OpenPli ale stále přetrvává jeden problém .
Když přepínám programy Skylink CZ tak OK občas se stane že se program nenačte ale stačí přepnou program nahoru nebo dolů a zpět a už naskočí což ještě není taková hrůza.
Ale problém nastane pokud se mi omylem podaří přepnout na program Skylink SK kdy karta vyhodí chybu a celé to zamrzne do černé obrazovky a mohu přepnout zpět na české ale nic už nenaskočí /nedekoduje. Pomůže restart enigmy a někdy vysunutí a zasunutí modulu s kartou .
Je na to lék ? U minulých přístrojů dekodování naskočilo normálně a vše fungovalo dál bez problémů jen tento přístroj jaksi stávkuje. (pro info foto co mamá za kartu a modul)
Nemáte oprávnění prohlížet přiložené soubory.
AB Pulse 4K Rev.2 Open ATV 7.4 Skin Xdreamy 4.7
hrotik
Odborník
Odborník

Re: AB Pulse 4K dekodování Skylink CZ

Příspěvek od hrotik »

Ahoj, je divné, že to zero odešlo tak brzo, VU+ jsou držáky.To AB pulse je krok ne úplně správným směrem. S modulem neporadím, ale vím jistě, že lékem pro tvou Irdeto – ice kartu je správně nakonfigurovaný oscam ! Modul pak může být jako rezerva v šuplíku. Přístroj si koupil nenastavený? Pokud ano jistě tam oscam pro skylink máš a pak stačí dát kartu do čtečky a spustit ho.
VU+UNO 4K SE, VU+UNO 4K - ATV7.5.1, FHDG 17, SF8008 - ATV 7.5.1 P1- 95cm: 13-16-19,2-23,5 P2- 95cm: 13-19,2-23,5-28,2
jarod72pm
Pokročilý
Pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od jarod72pm »

AB pulse 4K jsem vybral na základě osobního výběru a posouzení kvality obrazu , od VU se prakticky neliší což je můj subjektivní názor. Modul mám proto že tomu nastavení nerozumím a už nechci tohle řešit a učit se (ano jsem na to líný) Většinou mi stačilo nakopírovat od někoho stažený a nakonfigurovaný CCcam a jelo to. Mám přístroj čistě na sledování TV ze satelitu a případně nahrávání , ostatní věci nevyužívám .
Jinak přístroj funguje stabilně , bez pádů vše šlape jak má , jen člověk musí hlídat to přepínání kodovaných programů od jiného poskytovatele.
Přístroj jsem koupil přímo od abcom.tv ze Slovenska nakonfigurovaný s ATV 7.3 kde bylo plno zbytečností , pak jsem dával koupenou nakonfigurovanou konfiguraci od Ellano a jejich nakonfigurované ATV a vždy ten samý problém s poskytovateli a kodováním. Nakonec jsem dal čisté OpenPli na které jsem byl dlouhé roky zvyklý ale problém nezmizel . Ještě přemýšlím zda plugin CI+ helper něco bude řešit.
hrotik
Odborník
Odborník

Příspěvek od hrotik »

Moje doporučení – vyndej ten modul a kartu dej jen do čtečky. Nainstaluj to zakoupené opATV- od ellano, (to je záruka že ti karta bude chodit i bez toho modulu) Potom v nastavení zvol položku „dekodování a rod.ochrana“ tam vyber první položku „nastavení softcamu“ v té najdeš samotný oscam pro skylink, bude nazvaný jako - skylink , M7 nebo tak nějak, ten vyber a dej zelené tl. Uložit, po pár vteřinách by mělo vše naběhnout. Nastavení v tom pluginu CI+ helper by to možná taky vyřešilo s tím ale nemám zkušenost. Škoda že se neozval někdo z tímto modulem…
VU+UNO 4K SE, VU+UNO 4K - ATV7.5.1, FHDG 17, SF8008 - ATV 7.5.1 P1- 95cm: 13-16-19,2-23,5 P2- 95cm: 13-19,2-23,5-28,2
Wozi
Odborník
Odborník
satelitni prijimac: VU+ DUO4K SE
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Wozi »

Musím potvrdit že tato karta v tomto boxe chodí i bez modulu a i s programy L2b. Nastavoval jsem tento box, kolegovi a jede jako z praku.
VU+ DUO4K SE (S2X FBC), VU+UNO4K SE (S2X FBC) + VU+ext.USB tuner (T2)...VTi, Zgemma4K H9 combo….OpenATV, Raspberry Pi 3, Skylink KOMPLET,
jarod72pm
Pokročilý
Pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od jarod72pm »

Tak nakonec zabralo Open ATV 7.4 Pulse verze zálohy 12.8.2024 od AB
kdy jsem musel aktivovat Caid 0624 a ještě povolit něco v Oscam 1.20_svn-r 11715
kartu jsem dal přímo do čtečky a modul který furt vyhazoval nějaký problém jsem odložil do šuplíku a kupodivu to jede jako z praku bez zamrzání a pádů.
Děkuji za nakopnutí :thankyou: a nápovědu.
Taky ten skin Dreamy 4.7 je docela slušný, ono najít něco zajímavého v ATV 7.4 je fakt zázrak
zdekas

Příspěvek od zdekas »

Můžeš potvrdit i s odstupem, že dekódování Skylink funguje bez problémů? Mám stejnou konfiguraci. Čas od času úplně vypadne příjem kódovaných programů. Pátrám po důvodech. Pochopil bych, že se může dekódování přerušit. Ale přijímač se s tím nedokáže vypořádat a je potřeba kompletní restart pro obnovení příjmu těchto programů. Díky předem za jakoukoli zprávu.
hrotik
Odborník
Odborník

Příspěvek od hrotik »

Pes je zakopaný zde : (citace od toho,kdo tento přístroj dlouhodobě testoval a popsal to v článku na parabole)
" To platí pro softcam OScam a image Open ATV 6.4 se starým dobrým Pythonem 2.x. Bohužel novější Python 3.x na kterém jsou založeny novější verze Open ATV vykazují s provozem OScamu nestabilitu (samovolné pády po několika hodinách provozu) a nahrávat je možné současně cca max. tři kódované programy. Tento problém je diskutován na fórech na internetu. Bohužel tento problém nikdo neřeší a nevěřím, že by se tím někdo z Open ATV týmu zabýval."
Dej nějakou zálohu Open ATV 6.4 a kodování se ti sekat nebude.Teť tam má jistě 7.3 nebo 7.4 - Python 3.x
Vlastimilek
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
satelitni prijimac: UNO4KSE,GIGABLUE,OCTAGON

Příspěvek od Vlastimilek »

Hrotík má naprostou pravdu. Se starým Pythonem 2.7.18 karta jede bez potíží. Blbne to na HiSi CPU. Takže Octagony,Gigablue,AB .No nikdo to neřeší.
9000peter
Veterán fóra
Veterán fóra
satelitni prijimac: v podpise

Příspěvek od 9000peter »

Sťažujte sa u výrobcu hardware ( v Topoľčanoch ) nie software. :smoke:
OCTAGON SF 4008 E2 4K UHD &
LCD4Linux Samsung SPF-107H
TV Panasonic TX-58GX810E
AU Yamaha + Magnat + Koda

KukajseM
zdekas

Příspěvek od zdekas »

Jak poznám, kde je problém? Při výpadku dekódování, kdy neběží žádný kódovaný program, jdu do Menu / Nastavení / Dekódování a rodičovská kontrola / Nastavení Softcamu (vybraný oscam-stable) a spustím Restartovat. Dekódování opět naběhne. Co to říká? Je to problém v tom, že se výpadky dějí nebo že se dekódování po výpadku samo neobnoví. Způsobuje to HW nebo SW? Pokud SW, tak který - ten od výrobce?
hrotik
Odborník
Odborník

Příspěvek od hrotik »

Příliš mnoho otazníků a žádné informace, tak že jinak.
Pokud máš ve svém boxu s procesorem Hisilicon instalované image Open ATV 7. 3, 4 nebo 5 postavené na Python 3.x.x nebude si tato kombinace s oscamem optimálně rozumět a dekodování se bude občas sekat. Pokud chceš aby oscam nesekal, musíš instalovat image Open ATV 6.4 nebo jakékoliv jiné určené pro tvůj box, ale postavené na Python 2.x.x Zatím to zkrátka jiné řešení nemá. Nebo si kup box s procesorem Broadcom, tam k tomuto neduhu nedochází (v podstatě všechna VU+ 4K a některé další)
papapl
Pokročilý
Pokročilý

Příspěvek od papapl »

Zkouším na OATV7.5.1 tuto verzi viewtopic.php?t=79768 a 2 týdny bez záseku (byť na HiSilicon a ve verzi 11865-802, ale před tím to také čas od času padlo).
hrotik
Odborník
Odborník

Příspěvek od hrotik »

Jestli jsi ochoten to testovat a vydrželo by to bez záseku ještě další dva týdny, prohlásil bych tuto kombinaci za "provozu schopnou-bez závad" :) Určitě tvoje budoucí info bude pro nás na ABF přínosné. :good:
Vlastimilek
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
satelitni prijimac: UNO4KSE,GIGABLUE,OCTAGON

Příspěvek od Vlastimilek »

@papapl - Máme už nějaké výsledky testu nebo to skončilo u ledu ??? :thankyou:
Odpovědět

Zpět na „PULSe 4K“