AB Cryptobox nový typ problém

Všeobecná diskusia pre príjmače AB Cryptobox
Odpovědět
skratek
Pokročilý
Pokročilý

AB Cryptobox nový typ problém

Příspěvek od skratek »

Zdravím, chcem sa spýtať, či je tu niekto , kto má ten nový typ cryptoboxu 750 alebo 700, ktorý už nemá vzadu loop konektor a má to nové dialkové ovládanie. Niekedy (nie úplne vždy) pri prepínaní mi nabehne obraz a zasekne sa, ten graf dole ukazuje, že signál je. Všimol som si to hlavne na ČT programoch. Keď sa obraz zasekne, tak musím prepať na program, ktorý má inú frekvenciu a rozbehne sa obraz. Ak sa zasekne obraz a prepínam na programy z rovnakej frekvencie, tak je len čierna obrazovka. Skúšal som rôzne verzie firmwareu, továrenské nastavenia, iné miesto s parabolou a nič nepomohlo. Pripojenie je cez cccam, skúšal som aj newcamd a stále rovnako. Skúšal som staršie typy cryptoboxu (so starým typom dialkového) a tie idú bez problémov s rovnakými nastaveniami, takže predpokladám že tieto nové typy sú nejaké vadné.. Ak má niekto tento nový typ, funguje vám bez problémov? Ďakujem za odpoveď.
lubomir63
Pokročilý
Pokročilý
satelitni prijimac: AB crypto 800 +750 +650HD

Re: AB Cryptobox nový typ problém

Příspěvek od lubomir63 »

Na tom novšom modely vypni cccam, vlož kartu a prepinaj so starším typom DO. Potom napíš ako ti to ide
Abcryptoboxy
skratek
Pokročilý
Pokročilý

Příspěvek od skratek »

CCCam vypnutý, karta vložená, prepnuté na starší typ ovládača a robí to isté.. vypísalo napríklad Žiadny signál ale pritom ten graf dole signál ukazuje..
lubomir63
Pokročilý
Pokročilý

Příspěvek od lubomir63 »

Tak už len vymeniť LNB
Abcryptoboxy
Jozef Sliacky

Příspěvek od Jozef Sliacky »

Skus pozriet tu
https://cryptobox.sk/na-ab-cryptobox-75 ... je-dvb-t2/
Ja pouzivam CR750hd ako server a cez newcs zdielam na 2 ks ab ipbox one a vu plus solo 2 a funguje bez problemov.
lubomir63
Pokročilý
Pokročilý

Příspěvek od lubomir63 »

On nezdieľa. Prijímač je používaný sólo
Abcryptoboxy
skratek
Pokročilý
Pokročilý

Příspěvek od skratek »

V LNB to nebude, staré typy idú dobre a aj napríklad Prismcube Ruby to nerobí, nové prijímače som skúšal aj na inom mieste s iným LNB a aj tam sa sekne obraz..
salt

Příspěvek od salt »

Tento problém dělá 750 i 700 s většinou fw i s kartou, PATCH i MCAS, se sdílením to nemá nic společné. U 750 mě funguje pouze 1.15.22010 PATCH, u 700 ho budu zítra zkoušet
Johan7

Příspěvek od Johan7 »

Mam uplne rovnaky problem s tymi 700kami. Nasli ste niekto nejake riesenie?
lubomir63
Pokročilý
Pokročilý

Příspěvek od lubomir63 »

Aj keď sa problém javí ako rovnaký, príčina môže byť rôzna. Skús prijímač najskôr zobrať kamarátovi ktorý má satelit. Tam ho pripoj a otestuj. Ak bude dobre fungovať tak problém máš doma medzi tanierom a prijímačom. Ak ale problémy budú , tak je to v prijimaci.
Naposledy upravil(a) EnoSat dne 13.květen 2025 - 20:39, celkem upraveno 1 x.
Důvod: fix QUOTE
Abcryptoboxy
skratek
Pokročilý
Pokročilý

Příspěvek od skratek »

Ja som skúšal všetky možné firmware, no nepomohlo.. Vtedy keď som to písal sem som komunikoval aj s abcomom, poslali mi na skúšku firmware 1.18.25595 , v ktorom to bolo opravené a už to fungovalo, lenže pri tomto firmware bola iná chyba - prepínanie programov trvalo okolo 10 sekúnd. Tak som im napísal, že je zlé prepínanie a spýtal sa, že kedy to bude opravené a funkčné a viac sa neozvali.. inak ten prvotný problém bol len keď to bolo na monoblocku, keď to bolo na klasickom LNB len na jednu družicu, tak to nerobilo..
skateraining
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od skateraining »

9 z 10 cryptoboxov má od vybalenia z krabice problém nielen s prepínaním medzi LNB (vseobecne DISEQ) ale aj prepínanie H/V (ešte mi to potvrdil aj v SORTECu predajca). Pár desiatok mi prešo rukami a fakt len na pár kusov bolo OK. Zbav sa toho kým to má cenu, poprípade to vráť. Nové sa už nevyrábajú a max ide nejaký "facelift" starších plus dopredaj starých rároh.
Odpovědět

Zpět na „Diskusia - AB Cryptobox“