Sab Ultimate

Odpovědět
zzaner
Odborník
Odborník

Re: Sab Ultimate

Příspěvek od zzaner »

Tak že podobný postup jako u 503?Zatím do toho nebudu šahat,až budu mít více informací.Nebo to k tobě přivezu,ty už to umíš.Udělám si výlet a podívám se co tam máte nového.Stejně do PHA pořád courám k vůli ženě,tak se jednou pojede k vůli mně. :thankyou: :poklona:
knawi
Pokročilý
Pokročilý

Příspěvek od knawi »

Co myslíš tou otázkou na najlsat a badr? Nemyslím, že by citlivost tuneru změnilo přeflešování. Samozřejmě, jsem zaujatej, jako každej majitel, všichni to z fór známe: schopnost příjmu slabých signálů mi připadá lepší, zdá se mě taky slušnej obraz a nevím co všechno. Ale to je subjektivní. Taky možná jenom mlhavá představa, od loňskýho 18.12. octagonstvo po nás hodilo bobkem, zcela arogantně. Podívej se, čím se zabejvaj. Bez náznaku omluvy nabízej výměnu 918ky, jako by říkali, že je to šmejd, že ti to za příplatek vynahraděj jiným. U SABa se aspoň něco děje, navíc když jsem zvědavej...
DM920uHD Triple Tuner, BA; DM800Se A8p, BA; Gib.1245/1335mm Motorized SG2100A
zzaner
Odborník
Odborník

Příspěvek od zzaner »

Zvědavý jsem také,ale jsem oproti tobě starý sklerotický dědek.V důsledku se asi zase uvidíme.Osobně se mně samotnému,do toho nechce.Tak že asi výlet,alespoń se něco přiučím. :poklona:
vlado.ucho
Znalec fóra
Znalec fóra
satelitni prijimac: rôzne šunty

Příspěvek od vlado.ucho »

To Knawi-len tak pre ostatných nepoučiteľných experimentátorov,preflašhovania Octagona 918-HD-na Saba,by bolo od teba dobré,napísať nejaký postup,ako si to tam nahodil,čoho sa majú vyvarovať a pod.Viem že nejaké postupy sú,ale osobná skúsenosť je na nezaplatenie.Čo povieš,dá sa to?Ja som len zvedavý na tvoj postup,ale možno aj keď ich odrádzam,sa do toho dajú,aby nemali také trápenie ako ty.Ďakujem.
DM-800SE-Parabola Gibertini 100cm- motor Digi Power SG-2100A,a kopa iných šuntov.
knawi
Pokročilý
Pokročilý

Příspěvek od knawi »

vlado, miláčik, copak já vím? Mě bylo ještě včera po poledni do bréče, tedy skoro. Předevčírem jsem se s tím mordoval bezúspěšně a bylo mě jasný, že nic jinýho nezbyde než se zeptat tady na fóru, co dělám špatně. A to se mě nechtělo, přiznat, že se pouštím do něčeho na co nemám. A svůj postup, kterej se podle mně nelišil od přesnýho postupu popsanýho tady, jsem dost, možná až příliš, zevrubně popsal. Naštěstí jste mě ani vy, odpůrci přeflešování, nepokousali a byli shovívaví. Rady jsem dostal dobrý, EmbreOnyx mě dal tu rozhodující, když už mám v resívru sab boot, ať použiju k dalšímu stahování SAB_next, GisOct, jediný užitelný, jak jsem tomu předtím rozuměl i USB flash, mě byly k ničemu. Pozor: vůbec nechci nikomu radit, každej se umí zmejlit sám, bez rad.
zzaner
Odborník
Odborník

Příspěvek od zzaner »

Tak že,ať to zhrnu.Může někdo zde na foru dát přesný návod,jak udělat z Octagonu Saba.Taký jednoduchý polopatizmus,pro sklerotické dědky.Řádek po řádku.Nebo žádám moc?? :thankyou: a :poklona: Nějak s toho vašeho líčení,mám husí kůži.
knawi
Pokročilý
Pokročilý

Příspěvek od knawi »

@zzaner: rád se s tebou sejdu, bydlím v ke Kutný Hoře přivrácený straně Prahy, ovšem k předvádění přijímače se musím připravit. Jinak, jsi-li v Pze často, sejít se můžem, rád se od tebe ledacos dozvím.
Teď jsem skenoval 7°W a to je právě vachrlatej moment: parabolu a hlavně LNB vč. skew nemám právě přesně nastavené na Nilesat a Atl.4B a přesto se mě na SAB/Octagonu(!) naskenavala frekvence 11766H s MBC Movies. Kostičkuje (Q=29 - 30 ale FEC je 5/6) ale i tak jsem to nečekal. No a vypadá to jako chlubení a propaganda.
EmbreOnyx
Pokročilý
Pokročilý

Příspěvek od EmbreOnyx »

vlado.ucho, zzaner budu jen rad pokud sem i dalsi prihodi neco ze svych zkusenosti, ale uz tak je ten navod uplne polopatisticky napsany vcetne vsech potrebnych souboru. Jinak u SABa je videt, ze se aspon neco malo deje, takze vzhuru do toho ;-), na holandskem foru ani ne pred tydnem psali o novem FW a uz je tu, prumerne vychazi novy skoro 2x do mesice.
Jinak problem Knawi spocival opravdu v tom, ze po nahrati bootloaderu se pristroj sam nerestartoval jak to ma byt a proto se jevil zdanlive nefunkcni, kdy FW ze SABu nesel do nej nahrat pres USB a GisOct uz byl zase vyrazen ... Jen pro jistotu jeste znovu prikladam odkaz na vse potrebne http://www.ab-forum.info/download/file.php?id=24409
HD-BOX 9200 FW 1.11.57, Octagon 918 HD @ NEXT YE-2000 FW 109.53, Multibeam E-85, 3xLNB Chess Edition III 0.1dB, 1xQuad LNB Edision QSL-6 0,2dB, 1xLNB Head Digital 0.1dB, P.168-W V1, TV Samsung LE46B650, 1.0°W, 13.0°E, 19.2°E, 23.5°E, 28.2°E
knawi
Pokročilý
Pokročilý

Příspěvek od knawi »

Jem si jistý, že každý, kdo bude postupovat podle návodu mzahalka/EmbreOnyx nemůže udělat chybu a do potíží se narozdíl ode mně nedostane. U mně to možná způsobily flešky USB, protože dnes jsem přes ně (zkoušel jsem dvě) znovu nenahrál 108.18 SW a musel opět použít SAB_next.
knawi
Pokročilý
Pokročilý

Příspěvek od knawi »

Ovšem chce to minimální pečlivost, ani jedna fleška nebyla naformátovaná. Teď jsem si ověřil, že po naformátování všechno funguje! ](*,)
ulmus
Pokročilý
Pokročilý

Příspěvek od ulmus »

Problem s zle naformatovanou flash som mal aj ja este v uplnych zaciatkoch. Odvtedy co som ju formatoval tak ine soft ako pre Octagon nepouzivam takze ani pri Sab to uz nebolo inak tz. vsetko ide ako po masle a jedine co robim cez rs 232 je len zmena z....na co uz zainterosovanym nie je treba nijako zvlast ozrejmovat :roll:

Takze verdikt je

POUŽIVAJTE LEN USB FLASH SFORMATOVANU V PC POPRIPADE PRIJIMAČI SAMOTNOM A AJ TO LEN VO FAT32. TAKISTO DOPORUČUJEM POUŽÍVAŤ TUTO FLASH LEN NA PRACU S OCTAGON/SAB.

Vlastním:
GigaBlue HD x1
VU+ Zero
Mám v opatere:
AB Cryptobox 600 HD
EmbreOnyx
Pokročilý
Pokročilý

Příspěvek od EmbreOnyx »

No vida, zajimavy duvod, tohle me tedy nenapadlo, navic kdyz ti sel nahrat bootloader, ale FW uz ne - divne..., nicmene je dobre, ze jsi to odhalil aby bylo jasno, ze to neni tak nebezpecne jak si tu mozna cast citatelu mysli.
HD-BOX 9200 FW 1.11.57, Octagon 918 HD @ NEXT YE-2000 FW 109.53, Multibeam E-85, 3xLNB Chess Edition III 0.1dB, 1xQuad LNB Edision QSL-6 0,2dB, 1xLNB Head Digital 0.1dB, P.168-W V1, TV Samsung LE46B650, 1.0°W, 13.0°E, 19.2°E, 23.5°E, 28.2°E
vlado.ucho
Znalec fóra
Znalec fóra
satelitni prijimac: rôzne šunty

Příspěvek od vlado.ucho »

Presne ako píše Knawi,Ulmus,treba mať naflashovanú flash-SD-kartu.USB atď. na Fat 32 a na nič iné nepoužívať, ako na zálohu a FW.pre daný prijímač,inak sa môžu diať rôzne chujo..ny.Ja to mám takto roztriedené na každý zvlášť-Octagon,Arivu,Dreamsky,DM a úplne iné, mám na nahrávanie,prehrávanie atď.
DM-800SE-Parabola Gibertini 100cm- motor Digi Power SG-2100A,a kopa iných šuntov.
ulmus
Pokročilý
Pokročilý

Příspěvek od ulmus »

aby som vec uviedol na pravu mieru.
Pri flash sfw octagon sa stb choval ako v pripadoch vyssie tz. stb vyhodnotil moznost flash z usb ako nemoznu teda fail. Nasledne som usb formatoval a znovu nahral fw na kluc a nebol sebemensi problem.
Pri Sab som mal jediny problem s bootloader a teda taktiez uz spominane pripady kedy sa stb nespustil samozrejme aj to je uz osetrene.

Takze to ze moze vzniknut problem s usb a naslednou spolupracou s stb sa da jednoducho vyriesit formatom a hlavne nepouzivanim flash usb na ine ako na ucely prace s octagon ako takym. To je cele co som tym chcel povedat. :roll:

Vlastním:
GigaBlue HD x1
VU+ Zero
Mám v opatere:
AB Cryptobox 600 HD
knawi
Pokročilý
Pokročilý

Příspěvek od knawi »

Sice jsem se mnoho věcí dozvěděl ale když si uvědomím kolik lidí jsem zřejmě zbytečně obtěžoval, tak se stydím. A to nemluvím o nervech, který jsem měl. Promiňte mě a díky.
zzaner
Odborník
Odborník

Příspěvek od zzaner »

Pánové,musím Vám =D> a složit hlubokou :poklona: ,je vidět ze jste odborníci,pro nás laici a ještě sklerotici,je to veliký přínos.Zase jsem se něco zajímavého zdověděl.Zatím budu získávat odvahu,abych se to odvážil provést,tak že,pokud budete mít k sabovy nějaké informace,když budete také dobroty,hoďte to sem.Ještě jednou :thankyou: :thankyou: a hluboká :poklona:
__Pavel
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od __Pavel »

Chlapci ještě jednou.
Nenajde se někdo ochotný z těch co přeflešovali, vyzkoušet na tom "novém" SABu nahrávání kódovaného a současné sledování jiného kódovaného programu z jednoho TP třeba ze Skylinku, tedy za použití karty v uničtečce?
Buď je vás tak málo, nebo nikdo nepoužíváte PVR funkce. Škoda. :(
Stejně tak třeba problém Q=10. Pořád stejná?
VU+Solo4k (parabola 105Al, motor DM3800, OpenATV7.3, FHDglass17)
Liska j
Pokročilý
Pokročilý

Příspěvek od Liska j »

__Pavel píše:Chlapci ještě jednou.
Nenajde se někdo ochotný z těch co přeflešovali, vyzkoušet na tom "novém" SABu nahrávání kódovaného a současné sledování jiného kódovaného programu z jednoho TP třeba ze Skylinku, tedy za použití karty v uničtečce?
Buď je vás tak málo, nebo nikdo nepoužíváte PVR funkce. Škoda. :(
Stejně tak třeba problém Q=10. Pořád stejná?
Bohužel,nejde.Zkoušeno na originál Sabu.SW 108.11.Nahráváno na HDD.Ani HD,ani SD programy. :smoke:
Octagon SF 8008 E2 UHD 4K combo +1Tb HDD,100cm porabola na motoru,Sony 55XF 8596
ulmus
Pokročilý
Pokročilý

Příspěvek od ulmus »

Takze pokial sa podpora Octagon uberala smerom k funkciam PVR tak Sab vsadil asi na iny sudok. Tazko potom v tomto pripade povedat co je a co nie je vyvazenejsie a potrebnejsie. Osobne si myslim ,ze vsetko je na ukor volacoho a to znamena ze ani kapacita os nie je dostatocna na vsetky funkcie.

to __Pavel
Q zatial nepadlo no na zaciatku sa mi vsetko javilo ok aj v pripade soft pre Koscom a potom pad a idea dobreho softu sa rozplynula. Iste je to ze pri poslednych soft od octagon Q padlo hned po zmene ktorehokolvek z poslednych dvoch ci troch softoch a nebolo treba ani cakat. Hned prva zmena pozicie bola poznat. Teraz som to zatial nepostrehol ,tak ktovie.

to knawi
klud nic si z toho nerob aj ja som sa dozvedel z poslednych info to co som ani netusil a dakedy je clovek z nezdaru natolko unaveny ze nepostrehne ani principialnu vec. Ked som robil na kanaly(pod autom) tak mi poradili jedno bud si dobre zahres a ked to nepomohlo tak sa vzdy dakto nezainteresovany priplietol kto vzhladom k mojmu problemu nemal mysel "unavenu" a ten 100% poradil. Takze nic sa nedeje podstatne je ze sa nenaplnila do bodky predpoved daktorych skeptikov. :D
Naposledy upravil(a) ulmus dne 28.duben 2010 - 19:52, celkem upraveno 1 x.

Vlastním:
GigaBlue HD x1
VU+ Zero
Mám v opatere:
AB Cryptobox 600 HD
__Pavel
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od __Pavel »

to Liska j : Díky moc, to jsem potřeboval vědět, hned je o důvod víc proč se do flešování nepouštět. Už mi vrtá hlavou jen to subjektivní zlepšení kvality obrazu, jak píše Knawi.
VU+Solo4k (parabola 105Al, motor DM3800, OpenATV7.3, FHDglass17)
Odpovědět

Zpět na „Octagon HD SF 918, SF 1008, ...“