Amiko Alien2 Triplex+ Pkt Hyperion v3

Diskuse o satelitních příjímačích Globo / Opticum / Yumatu / OptiboX/Amiko/Ineos
Odpovědět
Radovan111
Znalec fóra
Znalec fóra
satelitni prijimac: Dreambox DM920UHD, TBS5925

Re: Amiko Alien2 Triplex+ Pkt Hyperion v3

Příspěvek od Radovan111 »

Já jsem fakt blb- :cry: no nechápu to ](*,) tak interní flash v boxu- je teda vnitřní pamět v boxu-ne prosím:?:

no a externí flash- je venkovní nebo jak to napsat- prostě paměť mimo box- která se připojuje myslím tím HDD pomocí USB ne?

No a picony jsou podle mě umístěny ve vnitřní paměti v boxu ve složce:

0:/usr/share/enigma2/picon/

A teď promiň k tomu skinu HD Glass- tak já musím v první řadě nastavit jak je

Picon adresář - tak přes aktivaci výběru zadat : Input Zadejte cestu- místo /media/usb/
tak já musím zadat:

usr/share /enigma2- chápu správně promiň omlouvám se :unknown:
No a pak teda mohu stahovat ty picony a popřípadě jiné věci do interní vnitřní paměťi v boxu

No a co mám prosím zadat :Cesta k HDD? - tam je z továrního nastavení toto:
/dev/sda

nechat to jak to je - tedy /dev/sda/ :?:

A ještě prosím líbil se mě tento skin :MarcinO- ten je prosím asi jen pro PKT?

Ten není možný v OPENATV stáhnout, a nebo já nevím jak :x
Naposledy upravil(a) Radovan111 dne 03.říjen 2014 - 21:17, celkem upraveno 1 x.
Boxy - DREAMBOX DM920 UHD, Amiko Alien2 Triple+-úplně k ničemu , DR HD F16 , Motor Strong, satelitní parabola Fuba 100cm, satelitní karta TBS 5925, Humax DV 1100S- úplně ale úplně k ničemu :) :) :) :)
efendy55
Legenda Fóra
Legenda Fóra
satelitni prijimac: Všetko-4K

Příspěvek od efendy55 »

chápeš to správne . :good: cesta k hdd nechaj tak / ja som to nikdy ináč nenastavoval ,jedine picon adresár podla potreby bud media/hdd alebo usr/share/enigma2 . podla toho kde si to nastavíš tak tam ti všetko potrebné pre tento skin sťahuje aj s tade sa ti to zobrazuje v skine . piconi ,piconcam, picon oled atd.......
Všetko 4K
Radovan111
Znalec fóra
Znalec fóra

Ano, super, děkuji Ti :thankyou: :poklona:
A ještě prosím ten skin MarcinO ten je asi jen pro PKT?
Boxy - DREAMBOX DM920 UHD, Amiko Alien2 Triple+-úplně k ničemu , DR HD F16 , Motor Strong, satelitní parabola Fuba 100cm, satelitní karta TBS 5925, Humax DV 1100S- úplně ale úplně k ničemu :) :) :) :)
efendy55
Legenda Fóra
Legenda Fóra

Příspěvek od efendy55 »

aký skin ? to sa pýtaš mna ??? skini medzi image nemiešaj ,aj tak to potom poriadne nefunguje . ](*,) používaj len skini pre každú E2 vlastné ud online ,alebo s ich stránky . okrem hdglassu ten pesuje tuším že všade .ked odpovedáš na predošlí dotaz tak necituj [-X a nemáš zač. maj sa idem spat .. :poklona:
Naposledy upravil(a) efendy55 dne 03.říjen 2014 - 21:34, celkem upraveno 1 x.
Všetko 4K
Radovan111
Znalec fóra
Znalec fóra

efendy55 píše:aký skin ? to sa pýtaš mna ??? skini medzi image nemiešaj ,aj tak to potom poriadne nefunguje . ](*,) používaj len skini pre každú E2 vlastné ud online ,alebo s ich stránky . okrem hdglassu ten pesuje tuším že všade .
Ano, děkuji Ti :poklona: děkuji
Radovan111
Znalec fóra
Znalec fóra

A poslední ještě z dovolením promiň dotaz? Ohledně hesla v OPENATV

to je zajímavé- nebo je to normální :?:

Tož mám v boxu E2 OPENATV 4.2 a normálně box připojím buď total comanderem , nebo RCC, nebo DreambixEditem, a všude je stávající heslo co jsem měl na polskou E2 a to pkteam, no a box se normálně připojí- divím se že to nechce po mě jiné heslo :?: Přece OPENATV nemůže mít heslo pkteam :?:
efendy55
Legenda Fóra
Legenda Fóra

Příspěvek od efendy55 »

heslo by malo byť openatv , ale ked to funguje tak to nerieš . ak to nebude fungovať tak to proste zmen .
:smoke:
Všetko 4K
liquere
Veterán fóra
Veterán fóra

Příspěvek od liquere »

A ma vobec heslo ? :D
VU UNO openATV, plna skrina kramov ;)
Tento cely prispevok bol napisany bez financnej pomoci EU a tapatalku!
Niektore mimovladky a OZ by mali byt zakazane zo zakona, lebo sluzia len na rozvracanie statov.
Radovan111
Znalec fóra
Znalec fóra

efendy55 píše:heslo by malo byť openatv , ale ked to funguje tak to nerieš . ak to nebude fungovať tak to proste zmen .
:smoke:
Děkuju Ti :thankyou: :poklona: a popřeji Ti hezký večer z Moravy :thankyou:
efendy55
Legenda Fóra
Legenda Fóra

Příspěvek od efendy55 »

liquere píše:A ma vobec heslo ? :D
hehe , aj to je možné ](*,) nikdy som to neskúšal bez hesla vždy tam zadám openatv,openli,HDMU atd.................. a pokial sa pripojím tak to neriešim . :smoke:
Všetko 4K
Radovan111
Znalec fóra
Znalec fóra

efendy55 píše:
liquere píše:A ma vobec heslo ? :D
hehe , aj to je možné ](*,) nikdy som to neskúšal bez hesla vždy tam zadám openatv,openli,HDMU atd.................. a pokial sa pripojím tak to neriešim . :smoke:
Mám, při HDMU když jsem měl tento Op. systém tak jsem dával HDMU
Když jsem přešel na PKTEAM tak jsem musel změnit heslo na pkteam
no a teď mám OPENATV a teď jsem to zase zkoušel pripojit box jak Total Comanderem- spojení ok
DreamboxEdit- taktéž připojení OK
a RCC Rellbox Control Center taktéž spojení OK :Yahoo!: :Yahoo!:
liquere
Veterán fóra
Veterán fóra

Příspěvek od liquere »

Lahko overis telnetom ci je alebo nie...
Niektore mimovladky a OZ by mali byt zakazane zo zakona, lebo sluzia len na rozvracanie statov.
Inuita
Odborník
Odborník

Příspěvek od Inuita »

Tak jsem dnes zkoušel h4 a zatím jsem nepřišel na to v čem je vlastně lepší než h3. Jediné na co jsem zatím přišel je lepší kompatibilita s hd glass 16 skinem.Naopak start z deep standby je o moc delší a nefunguje samba server,neboť ten co se ještě musí stáhnout z PKT není kompatibilní s h4 a po instalaci zmizí modrý panel.Obraz je horší jak na SD,tak na HD.Natáčel jsem současné 2 kanály z dvbt+2HD kanály ze Skylink.Nahrávky byly v pořádku, ale musí se napřed zapnout nahrávání se sat a pote z dvbt.Obráceně jsou nahrávky ze sat nulové.

PS/Tak obraz už jsem vylepšil nastavením 720 řádku. Ještě přijít na to jak nastavit ve skinů hdglass16 aby po stisku OK se objevil seznam kanálů tak jak je to v jiných skinech.
Naposledy upravil(a) Inuita dne 06.říjen 2014 - 19:52, celkem upraveno 1 x.
Amiko Alien2 Triple Plus S2/S2/DVB-T2< > Spark 1.2.74< >PKT Hyperion v.4 SVN-2874 < > Oscam v.9991< >skylink ICE
Inuita
Odborník
Odborník

Příspěvek od Inuita »

tak jsem asi vyřešil problém s nekompatibilním pluginem pkt samba server v H4. Než se stáhne z pkt serveru tento plugin, tak si někam total commanderem zkopírovat soubor menu.cfg,který se nachází v usr/lib/enigma2/python/Plugins/Extensions/PKT.potom stáhnout ten plugin,nastavit samba server spojení s PC.Po této operaci tento nekonpatibilní plugin vytvoří,či spíše přejmenuje ten soubor menu.cfg na menu.cfg.origyo,nebo tak nějak a to je ten problém,který po restartu zapřičiní,že zmizí modrý panel. Stačí před restartem ten soubor smazat a nakopírovat zpět ten co tam byl před tím,tedy menu.cfg a je to. :good: Funguje i modrý panel i samba server.Nicméně jak jsem psal H4 je o moc pomalejší při náběhu obrazu z deep stanby měřeno stopkami 2minuty+9sekund.H3 1minutu 25sekund.Může to dělat skin HDGlass16,ale o tom pochybuji.Zajímave je,že mám všechny pikony v adresáři media/usb ,ne tedy na usb klíči,ale ve fleši,všechny fungujou bezvadně včetně těch ve sjetině kanálů.Dole dávám foto kompletního HDGlassu16.Upravil jsem si rozsah DO,t.j. nemusím mířit přímo na stb.Jediné plus je to,že H4 rychleji přepíná i když já byl zvyklí po stlačení OK mi v H3 vyběhl seznam kanálů a v H4 po OK naběhne infobar a na seznam kanálů se musí šipkou nahoru,nebo dolů.Ale to dělá HDGlass16,jiné skiny to nedělají. Tak doufám,že jsem někomu pomohl s problémy v H4. :smoke:
Nemáte oprávnění prohlížet přiložené soubory.
Amiko Alien2 Triple Plus S2/S2/DVB-T2< > Spark 1.2.74< >PKT Hyperion v.4 SVN-2874 < > Oscam v.9991< >skylink ICE
Radovan111
Znalec fóra
Znalec fóra

Hezký večer, a prosím jenom stručně okrajově se z dovolením zeptám stačí jednou větou nechci otravovat promiň k čemu je ten samba server dobrý? Já ho mám zatím neaktivní.

Já zase ještě řeším sice nepodstatné pro Vás asi věci, ale já jsem takový vůl že pro mě je to podstatná věc- řeším tu červenou LEDKU v pohotovostním režimu mě svítí, no a já potřebuji- aby mě svítila i při vypnutí a to nemůžu nějak zaktivovat- v PKT Hyperionu jak 3 tak 4 bylo možno tuto funkci zaktivovat, v HDMU nešlo LEDKU vůbec zaktivovat, no a v OPENTV co mám teď nainstalovanou v boxu- tak jsem ji zprovoznil aby svítila v pohotovostním Stan By režimu, ale při vypnutí už nesvítí- a já chci aby svítila i při vypnutí- to musím na to zprovoznění ještě nějaký skin, nebo plugin, nebo nějaký doplněk stáhnout? :?:

Dále řeším v tom OPATV tam není 100% tní české menu- něco je v češtině a něco prostě ne- jak to mám udělat aby to bylo 100% v češtině- to musím taky ještě něco stáhnout? :thankyou:
Inuita
Odborník
Odborník

Příspěvek od Inuita »

Když si správně nastavíš samba server v boxu,tak pak vidíš sdílené složky boxu přímo v PC,tabletu,nebo smart phonu. Dám příklad.Máš boxem natočen program na flešce a můžeš si ten film pustit na PC,tabletu,nebo smart phonu,tak daleko jak ti síť wifi dovolí,bez toho abys vysunul flešku z boxu.Také můžeš tímto způsobem stahovat,nebo kopírovat z a do těchto zařízení. ŠIKOVNÁ VĚC. :clapping:
liquere
Veterán fóra
Veterán fóra

Příspěvek od liquere »

Mozes to poprekladat poeditom do cestiny, pokes najdes ako na to. Alebo ti niekto poskytne svoj preklad, ak si ho robil pre seba. Nemec to asi nebude prekladat...... :D
efendy55
Legenda Fóra
Legenda Fóra

Příspěvek od efendy55 »

je aj preklad , :good: ale pre mips , nie pre sh4 . tuším že aj tu na fore som to niekde videl .
Všetko 4K
Radovan111
Znalec fóra
Znalec fóra

Hezký večer, srdečně zdravím děkuji za vysvětlení samba serveru- to ještě tak daleko nejsem, zatím se seznamuji
Ale chci se prosím zeptat proč mám malé picony u pozemních programů co máme tady na společné televizní antény, a některé mě chybí- musím je asi doplnit manuálně, u satelitních programů jsou normální .

A prosím náhodou nepodařilo se Vám zjistit jak zaktivovat tu červenou LEDKU, mám ji zaktivovanou v pohotovostním režimu, ale při vypnutí už ji nemám zaktivovanou, v H4 ji šlo zaktivovat i jak v pohotovostním režimu, tak i při vypnutí boxu, ale tady u OPENATV to jsem tu možnost nenašel :thankyou:
Radovan111
Znalec fóra
Znalec fóra

1_0_1_1F46_BC6_3_EB0000_0_0_0.png
Tak zase zde všechny zdravím, pokročil jsem zase o trochu dál, už jsem zjistil i jak se nastavuje velikost picon, a ch Vás poprosit někoho zda nemáte bílé picony a to:

ČT2 HD
Relax
Prima Zoom
Óčko Gold
TVS
Country NO1
Eroxx
Man-X
Regionální televize
Active
Info Vsetín
a rádia:
ČRO Plus
ČRO Jazz
Rádio Čas Rock
Rádio Čas
ČRO Dvojka
ČRO Radio Junior

a pokud by nebyly jak je prosím vytvořit? A aby měly takovýto podklad:

Děkuji :thankyou:
Odpovědět

Zpět na „Přijímače Globo / Opticum / OptiboX / Amiko“