Optibox Anaconda

Diskuse o satelitních příjímačích Globo / Opticum / Yumatu / OptiboX/Amiko/Ineos
Odpovědět
Noro C
Odborník
Odborník

Re: Optibox Anaconda

Příspěvek od Noro C »

http://www.ab-forum.info/viewtopic.php?f=14&t=41460 ak mas poskodeny loader v prijmaci tak skus to to ja mam loader len na octagon L 6.20 po jeho nahrati by si musel nahrat fw z octagonu 1008se plus a potom plugin hdf-flasher v 6.20 a zmenit id prijmaca spat na anacondu. Ja som tento postup este nerobil. Skus najprv dat na usb fw ktore je objemovo najmensie zo serie 2.10.... vyput prijmac, do zadneho usb vloz usb kluc s fw stlac na prijmaci tlacitko prepinania kanalov hore a drzho zapni vzadu vypinac a cakaj kym prijmac nezacne citat kluc potom pust tlacitko a cakaj kym sa box sam nerestartne
JohnyDX
satelitni prijimac: Homecast eM - 200CR

Příspěvek od JohnyDX »

USB nereaguju - indikator USB kluca sa nerozblika
LAN kabel - v PC ho nevidim (ip adresa ziadna)
Loader Porter - tvari sa ze nieco robi ale nic
Kondenzatory - vyzeraju byt v poriadku (nenafuknute)
Telnet - prispevok som cital,nieco skusal no pre amatera zlozite,chcelo by to viac casu na studovanie a pochopenie,spaniel.dedina...

asi ho poslem na reklamacku, dalsie skusanie mi uz zamota celkom hlavu :o
Milos999
Odborník
Odborník

Příspěvek od Milos999 »

JohnyDX píše:Milos999
- diky za tvoj cas, ale aj tak sa mi to nedari..
- uz som to skusal aj na inom notebooku a bez odozvy, neviem ci mam stiahnuty spravny loader (porter) nakolko ich mam 2kusy Porter_Loader-LexuxBOXF40 a obycajny porter no ani cez jedneho to nejde.
- cez program hercules_3-2-3 mi port pekne otvori aj zatvori no cez porter nic, ale ked som mal zapnuty hercules a otvoreny port dal na pozadie na spustil portera tak mi porter nereagoval ,ako by bol port obsadeny no ked som
ho v herculovi vypol porter zareagoval ale nic, vytazenie procesora je na 50%
a nic sa nedeje...
- skusal som to rovno z USB ze nahrajem ale USBcka nereaguju,cez lan kabel
tiez ziadna odozva, anacondu som v sieti nenasiel...
- skusim este program rcc230 odtial z fora :book:
Vyskusaj este toto:
Na sformatovany USB kluc nahraj starsi dvojkovy fw a vypnes anacondu zo zadu vsunies kluc pridrzis tlacitko pod displejom sipku hore a zaroven zapnes anacondu zo zadu vypinacom !!! Ked naskoci na na displeji sCan tak pustis tl. sipku hore a na displeji zacne nahravanie fw a to d1, d2,d3 atd az dokedy sa neobjavi end... Potom staci vypnut zapnut a malo by vsetko prebehnut o.k. !!! Robim to vzdy ked som mam problem s nestabilnym fw... A zatial vzdy to pomoze !!!

Neviem ci sa spojis s RCC 2.30 ale tam mozes akurat tak menit vo Var pluginy a addony nic viac... Do fw sa nedostanes... V prilohe posielam Porter co pouzivam ja....

Skusal si aj cez usb hub v Anaconde ???
Nemáte oprávnění prohlížet přiložené soubory.
Zgemma H9 Combo, + WDC WD64 640 gb Scorpio Blue Multiboot: STARTUP_1 az 4: PKT Hyperion 8,PurE2 v7.4,OpenPLI 9.1,OpenHDF 6.4, Parabola offset 85 cm, motor Powertech DG 380S speedy, IBU Twin + JVC LT-65VAQ8235 a 42" LCD 3D TV LG LW 4500
Obrázek
JohnyDX

Příspěvek od JohnyDX »

uz som vyskusal 3 USB kluce co mam doma,vsetky pekne naformatovane na FAT32
vyskusane rozne verzie no nepomaha,nechce nic nacitat...
pre istotu som uz aj skontroloval RS kabel ci sa nahodou neodtrhol kablik ale vsetko je OK
- skusam uz aj HDBclean no ani nato nereaguje, kolonku Erase user data mi nepovoli
Status Prepared a nic, Com port opened , switch box to power ON ->mam a nic sa nedeje
- tu uz asi pomoze len Jtag popripade este 1 anaconda,prepojit ich a natiahnut od nej ,neviem nemam moznost vyskusat...

Usb Hub som skusal dnes no nic to nerobi,ako keby boli vsetky koncovky odstavene ](*,)
JohnyDX

Příspěvek od JohnyDX »

tak a stacilo, cely tyzden som sa mu venoval a nic...len som o nieco opat mudrejsi :D
dnes odisiel na reklamaciu tak uvidime kde bol problem, sam som zvedavy - neskor dam info
porim
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od porim »

ako natiahnuť mcastkey aby isli aj biss key
sakuso
Pokročilý
Pokročilý

Příspěvek od sakuso »

pani,chcem sa spytat ci anaconda podporuje emu pre Via3.0 (TNTSAT),dakujem.............
Milos999
Odborník
Odborník

Příspěvek od Milos999 »

porim píše:ako natiahnuť mcastkey aby isli aj biss key
Staci prepisat keydata vo VAR/ alebo stiahnut vzdy najnovsi MCAS (keydata cize kluce su tam vzdy v nom nove) a zapnut. Coconut je potrebne zapnut pretoze ten rozkoduje zase BISS... Niekedy je potrebne aktualizovat aj subor coconut.dat vo var/etc...
Zgemma H9 Combo, + WDC WD64 640 gb Scorpio Blue Multiboot: STARTUP_1 az 4: PKT Hyperion 8,PurE2 v7.4,OpenPLI 9.1,OpenHDF 6.4, Parabola offset 85 cm, motor Powertech DG 380S speedy, IBU Twin + JVC LT-65VAQ8235 a 42" LCD 3D TV LG LW 4500
Obrázek
Milos999
Odborník
Odborník

Příspěvek od Milos999 »

sakuso píše:pani,chcem sa spytat ci anaconda podporuje emu pre Via3.0 (TNTSAT),dakujem.............
skus stiahnut najnovsi MCAS aj s klucmi a vyskusaj... Malo by to ist...
Obrázek
DURAN
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
satelitni prijimac: Uclan 4k +110 GILBERTINI motor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od DURAN »

Prosim ,mam najnovsi FW ,57 pred 4 dnami som si nastavil nahravanie programu na cas 20 00 hod a teraz mi kazdy den o 20 00 SPUSTI NAHRAVANIE ako to zrusim ???
DAKUJEM za radu. :thankyou:
helix26
Odborník
Odborník
satelitni prijimac: linux, XBMC, Android
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od helix26 »

Hlavne menu - systemove nastroje - nastavenie casovacov tu je zoznam z ktoreho treba nahravanie vymazat ....
helix26
Odborník
Odborník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od helix26 »

firmware Optibox Anaconda HD 2.10.67
http://optibox.cc/download.php?id=691
skipi1
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
satelitni prijimac: octagon sf8008 combo

Příspěvek od skipi1 »

Nasliel niekto sposob ako spojazdnit blocker na IRDETO karte? Cez Mcas mi to nejde, ked spustim po dlhsej dobe prijmac tak su kanaly zakodovane, musim znova zapnut emm na on. Je dake riesenie
MartinNR
Odborník
Odborník
satelitni prijimac: VU+ SOLO 2

Příspěvek od MartinNR »

skipi1 píše:Nasliel niekto sposob ako spojazdnit blocker na IRDETO karte? Cez Mcas mi to nejde, ked spustim po dlhsej dobe prijmac tak su kanaly zakodovane, musim znova zapnut emm na on. Je dake riesenie
"Spojazdnit blocker" znamena, ze sa blokuju zapisy na kartu.
Ale ak som to dobre pochopil, a co je aj logicke, tak ty potrebujes a chces naopak, aby zapisy na tu kartu prechadzali, teda blocker musis mat vypnuty. V MCAS je to tusim volba "Block EMM" a to ty musis mat na "OFF". Pripadne polaboruj, ked si to mal OFF, tak daj ON a nechaj tak. Pripadne naopak.
VU+ Solo 2 - BH 2.x img + E-85 multifocus - 0.8W/13E/19.2E/23.5E ... AB Cryptobox 550HD ...
helix26
Odborník
Odborník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od helix26 »

Mcas ma v casti configuration EMM loading ... pokial je na OFF bloker je zapnuty
problem je ze pri restarte prijimaca su kanaly zakodovane a v tom pripade treba prepnut na zakladnu ponuku a dam Emm loading nachvilu na ON a kanaly naskocia a v hned to dat zase na OFF
lepsie riesenie je pouzit plugin OSCAM
pravyroxor
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
satelitni prijimac: VU+ Uno 4k SE, vu+ zero

Příspěvek od pravyroxor »

Zdravím toto fórum, mal by som jednu začiatočnícku otázku ohľadne čistenia anacondy pred aktualizáciou firmware. Viem že je tu postup na čistenie cez RS-232, chcel by som sa opýtať či sa takýto cleanup nedá urobiť aj cez FTP server priamo po sieti, príp. aj s dajakým postupom čo najprv odinštalovať a následne vymazať cez FTP. Vie niekto vysvetliť čo je predmetom čistenia ? Pluginy, alebo iný odpad ?
Pýtam sa, lebo nemám po ruke RS-232 a nejaký šikovnejší postup by bodol.
Ďakujem =D>

Niekde na fóre som sa dočítal, že postačuje vymazať adresár VAR, tak ja to teda dnes skúsim cez FTP. [-o<
Naposledy upravil(a) pravyroxor dne 04.červenec 2012 - 13:23, celkem upraveno 1 x.
sakuso
Pokročilý
Pokročilý

Příspěvek od sakuso »

helix26 píše:Mcas ma v casti configuration EMM loading ... pokial je na OFF bloker je zapnuty
problem je ze pri restarte prijimaca su kanaly zakodovane a v tom pripade treba prepnut na zakladnu ponuku a dam Emm loading nachvilu na ON a kanaly naskocia a v hned to dat zase na OFF
lepsie riesenie je pouzit plugin OSCAM
to si ako myslel ,ze lepsie riesenie je oscam plugin?mozes to rozobrat ......
helix26
Odborník
Odborník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od helix26 »

Kartu v Conax citacke mozes dekodovat dvoma zakladnymi pluginmi Mcas alebo Oscam ...
Oscamu je tu na AB fore venovane cele vlakno staci sa poriadne pozriet bolo to tu viackrat spominane
helix26
Odborník
Odborník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od helix26 »

pravyroxor píše:Zdravím toto fórum, mal by som jednu začiatočnícku otázku ohľadne čistenia anacondy pred aktualizáciou firmware. Viem že je tu postup na čistenie cez RS-232, chcel by som sa opýtať či sa takýto cleanup nedá urobiť aj cez FTP server priamo po sieti, príp. aj s dajakým postupom čo najprv odinštalovať a následne vymazať cez FTP. Vie niekto vysvetliť čo je predmetom čistenia ? Pluginy, alebo iný odpad ?
Pýtam sa, lebo nemám po ruke RS-232 a nejaký šikovnejší postup by bodol.
Ďakujem =D>

Niekde na fóre som sa dočítal, že postačuje vymazať adresár VAR, tak ja to teda dnes skúsim cez FTP. [-o<
da sa vycistit aj cez FTP velmi to neodporucam linux je dost citlivy na to co mu vymazes jednoduchsie je nahrat na USB kluc lubovolny plugin a strcit do USB a namiesto cerveneho tlacitka (nacitat) stlacis zlte tlacitko (vymazat) a po restarte sa vymazu vsetky pluginy, addony a nastavenia okrem kanaloveho listu
pravyroxor
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
satelitni prijimac: VU+ Uno 4k SE, vu+ zero

Příspěvek od pravyroxor »

da sa vycistit aj cez FTP velmi to neodporucam linux je dost citlivy na to co mu vymazes jednoduchsie je nahrat na USB kluc lubovolny plugin a strcit do USB a namiesto cerveneho tlacitka (nacitat) stlacis zlte tlacitko (vymazat) a po restarte sa vymazu vsetky pluginy, addony a nastavenia okrem kanaloveho listu
Fíha, no to je pekný zlepšovák, nabudúce vyskúšam. Priznám sa, že som to už vymazal cez FTP (zálohoval najskôr do PC) a aktualizáciu urobil klasicky cez USB. Všetko prebehlo po vojensky - "bez závad". Akurát ma nasrdilo, že som zmazal aj fifi wpa key, ktorý bol zapísaný v súbore \var\etc\rt73sta.dat, no nič precvičil som prstoklad na DO. :ROFL:
Odpovědět

Zpět na „Přijímače Globo / Opticum / OptiboX / Amiko“