AMIKO ALIEN 2

Diskuse o satelitních příjímačích Globo / Opticum / Yumatu / OptiboX/Amiko/Ineos
Odpovědět
Odborník
Odborník

Re: AMIKO ALIEN 2

Příspěvek od avatar99 »

e2upgrade :arrow:

Kód: Vybrat vše

http://webshare.cz/#/file/21Z3hwed64
Denys H.265 PRO Combo EU+/Amiko 8265+
AmikoAlienTriplex/AmikoAlien8900/Unibox 2/Opticum 9500/Optimum 800
Inuita
Odborník
Odborník

Příspěvek od Inuita »

nasgul88 píše:
L0th4r píše:Nemohl by nekdo hodit sem pro zacatecniky navody na instalaci napr E2.,jaky programy pouzivat v pc a na co jsou,kde stahovat aktualizace apod.,aby nemuseli listovat vsude a meli to jako na podnose.Diky
Takze na instalaciu e2 pouzi plugin e2upgrade v sparku. Stiahnes si nejaku e2 (ja osobne doporucujem PKT Hyperion SVN-2060) rozbalis na usb kluc aby si tam mal dva subory (uImage a e2jffs2). Zasunies a pustis e2upgrade , stlacis tusim cerveny upgrade a pockas kym sa flesne.
Potom zadnym sietovym vypinacom vypnes , podrzis ok a ked nabehne force, pustis ok a vyberes enigma.
Pockas kym sa nabootuje a potom nastavis.
Program na editovanie kanalov a bouqetov pouzi dreamboxedit.
Program na komunikaciu s stb pouzivam win commander, v ktorom si nastavis pripojenie ftp kde das IP adresu stb , login a heslo (pri PKT je to root a pkteam).
No a potom cez ftp server uz mozes nastavit server ,klientov atd. Oscam ,Mgcamd a pod.
Ale to uz je na dalsiu kapitolu :)
Tak jak si mu to napsal,tak to by čekal na FORCE do Vánoc. [-X Udělej to takhle. Až ti to naflešuje vypni DO Spark,potom vypni zadním kolébkovým vypínačem,až ti všechno shasne tak stlač a drž OK a zároveň zapni zadní kolébkový vypínač.Až ti naběhne na displeji FORCE pustíš OK a šipkou dolů zvolíš Enigma a pak stlač OK a začne ti butovat Enigma. Program na editování je rozhodně lepší DREAMSET. Já si s ním udělám zálohu celého nastavení kanálů a po reinstalaci to vrazím zpět do nové image a mám tam vše seřazené.
Amiko Alien2 Triple Plus S2/S2/DVB-T2< > Spark 1.2.74< >PKT Hyperion v.4 SVN-2874 < > Oscam v.9991< >skylink ICE
dipol100
Pokročilý
Pokročilý

Příspěvek od dipol100 »

Při nahrávání pořadu a při jeho současném zpožděném přehrávání se mi občas přehrávání na pár sekund zastaví a vlevo nahoře pobíhají čárky, že je přístroj zřejmě "přehlcen" a za pár sekund přehrávání pokračuje, ale bohužel pak v nahrávaném pořadu chybí právě ten kousek, který odpovídá přesně době, ve které se přehrávání zastavilo. Jakoby v jednu chvíli nestíhal nahrávat a přehrávat současně, přitom mám v nastavení volbu, že má nahrávání prioritu. Neví někdo, jak nějakým nastavení eliminovat tento problém? Zvětšit nějakou cache, nebo něco podobného?
Inuita
Odborník
Odborník

Příspěvek od Inuita »

dipol100 píše:Při nahrávání pořadu a při jeho současném zpožděném přehrávání se mi občas přehrávání na pár sekund zastaví a vlevo nahoře pobíhají čárky, že je přístroj zřejmě "přehlcen" a za pár sekund přehrávání pokračuje, ale bohužel pak v nahrávaném pořadu chybí právě ten kousek, který odpovídá přesně době, ve které se přehrávání zastavilo. Jakoby v jednu chvíli nestíhal nahrávat a přehrávat současně, přitom mám v nastavení volbu, že má nahrávání prioritu. Neví někdo, jak nějakým nastavení eliminovat tento problém? Zvětšit nějakou cache, nebo něco podobného?
Ono záleží hlavně na tom jak rychlé máš záznamové zařízení.Jak již jsem psal v jiném vlákně.Procesor Amiko Alien2 triple zvládné současné nahrávání 3HD kanálů+ jeden jiný SD sledovat.Záleží jakou máš rychlost zápisu a čtení na USB klíči,nebo HDD.Já jsem investoval do vysokorychlostní Kingston 64GB HyperX 3.0 s rychlostí zápisu na usb 3.0 135MB/s a na USB2 30MB/s.
Amiko Alien2 Triple Plus S2/S2/DVB-T2< > Spark 1.2.74< >PKT Hyperion v.4 SVN-2874 < > Oscam v.9991< >skylink ICE
dipol100
Pokročilý
Pokročilý

Příspěvek od dipol100 »

Mám tam teď nově koupenej 1TB Verbatim USB3, to je u Amika sice zbytečný, když má jen USB2, ale předpokládám, že v rámci USB2 jede na maximum, tak nevím, kde je problém, zda si na HDD během nahrávání neukládá nárazově ještě něco jiného a pak nestíhá, jenže tak hluboko do do toho nevidím, každopádně je blbý, když v nahrávce chybí 5-15 sekund, a já nevím proč. :-(
Odborník
Odborník

Příspěvek od avatar99 »

Na kartu používáš jaký plugin?
Denys H.265 PRO Combo EU+/Amiko 8265+
AmikoAlienTriplex/AmikoAlien8900/Unibox 2/Opticum 9500/Optimum 800
vinov
Odborník
Odborník

Příspěvek od vinov »

Jestli je ten disk 'novy' a tudiz nefragmentovany, tak bych ho zkusil formatovat v PC na aspon dva oddily, 2x500 GB, nebo mozna i jeden jeste mensi oddil na ktery bys nahraval. Ja pouzivam 500 GB 2.5" disk v usb2 krabicce a je skoro plny, par filmu jsem odmazal abych mohl neco nahrat a pri nahravani to zacalo cukat - dival jsem se na to co se nahravalo, a do asi 15ti minut to Aliena temer zmohlo tak ze se obraz zastavoval a jen obcas poposkocil, takze jsem mel potiz i dat pokyn ke skonceni nahravani a pak jsem jeste musel odpojit disk, aby se Alien vzpamatoval. To se opakovalo nekolikrat, ponevadz jsem liny s tim neco delat... Takze tezka fragmentace a skoro plny disk je smrtici kombinace. Zrejme to moc zatizi procesor, nebo co. Myslim ze 1 TB je mozna moc velky disk, ale nejsem si jisty jestli to hraje velkou roli.

V menu kde se nastavuje disk si ho muzes otestovat na rychlost, pak treba zkusit ty mensi oddily a znovu otestovat. Jedine co se muze 'pokoutne'' nahravat je timeshift, ale to by mel disk normalne bokem zvladnout. Taky pred casem jsem zkusil ve Sparku pouzit disk s linuxovym formatem ext3 a Spark ten disk v tom internim testu hodntil jako pomaly a nahravat jsem myslim mohl maximalne jen jeden program s timeshiftem, kdezto ntfs format umoznuje dva programy nahravat a treti timeshiftovat (anebo tri nahravat bez timeshiftu), aspon myslim ze to je maximum. Mluvim ovsem o Sparku.

A zrejme se vyplati pouzit usb3 in kdyz port mas jen usb2, je to udajne marginalne rychlejsi nez kdyz pouzijes usb2 zarizeni.
dipol100
Pokročilý
Pokročilý

Příspěvek od dipol100 »

Na kartu používám oscam. Jedu samozřejmě na Enigmě, disk je nový, prázdný, zformátovaný na Ext3, NTFS prý víc zatěžuje procesor, to ale s jistotou nevím, možná vyzkouším, jestli to nebude na NTFS nakonec lepší. Timeshift nepoužívám. Přemýšlím, jestli tam občas nenahrává náhodně něco související s EPG, nebo tak, něco. Defragmentace asi zatím nepadá v úvahu, protože nahrává zatím na čistý disk. Ještě asi zkusím rozdělit disk na dva menší, nebo vyměním Verbatim (je v něm Seagate) za Samsung, pak už ale vážně netuší. Předem dík za jakoukoliv radu.
Inuita
Odborník
Odborník

Příspěvek od Inuita »

[quote="dipol100"]Na kartu používám oscam. Jedu samozřejmě na Enigmě, disk je nový, prázdný, zformátovaný na Ext3, NTFS prý víc zatěžuje procesor, to ale s jistotou nevím, možná vyzkouším, jestli to nebude na NTFS nakonec lepší. Timeshift nepoužívám. Přemýšlím, jestli tam občas nenahrává náhodně něco související s EPG, nebo tak, něco. Defragmentace asi zatím nepadá v úvahu, protože nahrává zatím na čistý disk. Ještě asi zkusím rozdělit disk na dva menší, nebo vyměním Verbatim (je v něm Seagate) za Samsung, pak už ale vážně netuší. Předem dík za jakoukoliv radu.[/qu

Myslím,že ti enigma formát NTFS na nahrávaní nevezme,alespoň mě ho nevzala. Mě ukládá na usb cross epg a v pohodě,žádný zádrhel. S oscamů se mi jeví nejlepší ymod48. Zkoušel jsem jich neurekom a tento u mne vyhrál.Po probuzení ze standby obraz za 20 sec.Ostatní mě bez přepnutí kanálu nenaběhly,což je při nátáčení timerem katastrofa.
dipol100
Pokročilý
Pokročilý

Příspěvek od dipol100 »

Cross EPG ukládáš na stejný HDD jako nahrávaný pořad? Zkoušel jsem i oscam ymod48, ale nedokázal jsem ho s kartou irdeto rozchodit, už jsem vyzkoušel spoustu nastavení konf. souborů oscamu, ale pro irdeto jsem to prostě nerozchodil . Mám podezření, že to možná s tím cross EPG nějak souvisí. Teď bojuji s NTFS v Enigmě, ale nechce mi ani nastavit cesty pro nahrávání, že na zařízení nejde zapisovat, tak nevím, ještě můžu zkusit Ext4, ale tím to asi nebude, to by si stěžovalo asi víc majitelů Amiko.
Inuita
Odborník
Odborník

Příspěvek od Inuita »

dipol100 píše:Cross EPG ukládáš na stejný HDD jako nahrávaný pořad? Zkoušel jsem i oscam ymod48, ale nedokázal jsem ho s kartou irdeto rozchodit, už jsem vyzkoušel spoustu nastavení konf. souborů oscamu, ale pro irdeto jsem to prostě nerozchodil . Mám podezření, že to možná s tím cross EPG nějak souvisí. Teď bojuji s NTFS v Enigmě, ale nechce mi ani nastavit cesty pro nahrávání, že na zařízení nejde zapisovat, tak nevím, ještě můžu zkusit Ext4, ale tím to asi nebude, to by si stěžovalo asi víc majitelů Amiko.
Jo cross epg na stejný hdd. NTFS ti enigma podle mne nevezme.Naformátuj ten disk jak ti napsal Vinov v PC na ext3 a zastrč do usb a musí ti ho mountnout.
L0th4r
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od L0th4r »

Na e2 nejde rozchodit ntfs? To nevim teda kde zazalohuju 2 TB a preformatuji treba na ext3 :-D

Odesláno z mého R800i pomocí Tapatalk 2
video: PANASONIC TX-P65ST50, MEDE8ER MED600 X3D/WP, VU+ Uno 4k VTI 13.0.9
audio: Ceeroy 8090, h/k hkts 60, Marantz 2220b, h/k 171, Pioneer n-50
Inuita
Odborník
Odborník

Příspěvek od Inuita »

@dipol100 Co máš v mount manageru v řádku Mount point 1? Já tam mám Mount point 1/hdd a na konci řádku /dev/sda1. Jestli to máš taky tak tak nevidím důvod proč by ti HDD neměl vzít.
Inuita
Odborník
Odborník

Příspěvek od Inuita »

L0th4r píše:Na e2 nejde rozchodit ntfs? To nevim teda kde zazalohuju 2 TB a preformatuji treba na ext3 :-D

Odesláno z mého R800i pomocí Tapatalk 2
Přečti si toto: http://digitalne.ellano.sk/magazin-7/ra ... v-enigme-2
dipol100
Pokročilý
Pokročilý

Příspěvek od dipol100 »

Doteď jsem tam měl ten 1TB HDD naformátovanej na Ext3 a v Mount point 1/hdd mám na konci řádku /dev/sda1, vezme ho bez problémů, ale jak jsem psal, při nahrávání pořadu a při jeho současném zpožděném přehrávání se mi občas přehrávání na pár sekund zastaví a vlevo nahoře pobíhají kostičky, že je přístroj zřejmě "přehlcen" a za pár sekund přehrávání pokračuje, ale bohužel pak v nahrávaném pořadu chybí právě ten kousek, který odpovídá přesně době, ve které se přehrávání zastavilo.
Inuita
Odborník
Odborník

Příspěvek od Inuita »

dipol100 píše:Doteď jsem tam měl ten 1TB HDD naformátovanej na Ext3 a v Mount point 1/hdd mám na konci řádku /dev/sda1, vezme ho bez problémů, ale jak jsem psal, při nahrávání pořadu a při jeho současném zpožděném přehrávání se mi občas přehrávání na pár sekund zastaví a vlevo nahoře pobíhají kostičky, že je přístroj zřejmě "přehlcen" a za pár sekund přehrávání pokračuje, ale bohužel pak v nahrávaném pořadu chybí právě ten kousek, který odpovídá přesně době, ve které se přehrávání zastavilo.
Je možné,že si Amiko neporadí s tak velkým diskem. Zkus ho tedy rozdělit na menší oddíly.
logan
Pokročilý
Pokročilý
satelitni prijimac: Zgemma H7S

Příspěvek od logan »

V Hyperione mi v pohode na 1TB disk WD essential nahráva 2 SD programy súčasne . Disk je naformátovaný na NTFS.
Inuita
Odborník
Odborník

Příspěvek od Inuita »

logan píše:V Hyperione mi v pohode na 1TB disk WD essential nahráva 2 SD programy súčasne . Disk je naformátovaný na NTFS.
Mě na Ext3 3HD současně!!! :Yahoo!:
logan
Pokročilý
Pokročilý
satelitni prijimac: Zgemma H7S

Příspěvek od logan »

Len som s tým chcel povedať, že 1TB v NTFS tiež musí ísť. Myslím, že išli 1 2HD naraz a ďalší som pozeral, ale to som nenahrával celé filmy, len kratšie úseky.
dipol100
Pokročilý
Pokročilý

Příspěvek od dipol100 »

Hm, to vám můžu jen tiše závidět, včera jsem se celý den trápil s mountnutím NTFS a Ext4 a ani jeden mi to nepobere, asi ho neumím správně připojit (můžete prosím napsat polopaticky, v čem vytváříte partition, formátujete, zda vytvoříte na HDD nějaký adresář a pak co v Blue panelu atd...?) . Za to Ext3 se mountne hned a jede bez problémů, tedy až na to pozastavení na pár sekund při souběžném nahrávání a přehrávání, jinak taky umí souběžně nahrávat 3 HD programy, ale prostě to během hodiny na 5-10 sekund zastaví a pak běží dál a já pořád nemůžu přijít na to, co ho na tu chvilku zaměstná natolik, že nestíhá nahrávat.
Odpovědět

Zpět na „Přijímače Globo / Opticum / OptiboX / Amiko“